..Schrijverij..
2011/12 2010 2009 2008 2006/07

2008

Loudroom – Dead Elvis
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

The Black Pages
El Conjo
Dead Elvis & His One Man Grave
Intro voorpagina:
Een Loudroom avond met twee bands uit Eindhoven en daarbij een optreden van Elvis. Wie? Ja, die Elvis, opgestaan uit het graf kwam hij even buurten in Alkmaar. Waar hij liet horen dat hij weer helemaal gaat voor rock 'n roll en de aloha klanken in zijn kist heeft laten liggen.

Loudroom – Dead Elvis recensie

Everlast
Verslag voor Podiuminfo.nl.

Little Lost David
Everlast
Everlast recensie

Speedfest 2008
Verslag voor Festivalinfo.nl.

The Butchers
Sunnpimp
The Bellrays
Los Putas
Klingonz
Entombed
Real McKenzies
Def Americans
Batmobile
Sixtyniners
Peter Pan Speedrock
The Casualties
Bob Wayne and the Outlaw Carnies
Black Label Society
Speedfest recensie

Danko Jones
Verslag voor Live XS.

Danko Jones
Wegens herorganisatie van Live XS nooit gepubliceerd:

Terwijl hun tour met Motörhead in volle gang is doet Danko Jones voor website/community Jimmy Alter nog even een headliner-show tussendoor. Waarmee ze hun naam als hardwerkende band die altijd op tournee is eer aandoen. Snoeiharde drie-akkoorden-rock doordrenkt met testosteron, dat is Danko Jones. Letterlijk snoeihard, het volume in het Patronaat is op het randje van nog prettig. De rock pompt stevig door, en de testosteron komt tot uiting in de teksten en in de praatjes tussendoor. De Nederlandse vrouwen zijn mooier dan de Engelse. Hij “likes to eat pussy” waarbij het daarvoor bestemde gereedschap even word getoond. Daar ligt meteen het minpunt van dit concert. Hij praat erg veel, en iedereen die hem al eens eerder heeft gezien weet al dat hij een lange tong heeft. Natuurlijk speelt hij 'Sugar Chocolat' waarin iedereen hem “delicious” noemt. In het nummer 'Mountain' komt weer het rijtje overleden muzikale helden voorbij. Zijn praatjes zijn weliswaar erg sympathiek, maar hij houdt ze wel al zeven jaar op die manier. Danko Jones is een man met één truc, één waarin hij héél goed is, maar die je na een paar keer toch echt wel gezien hebt. Wat niet weg neemt dat bassist en drummer lekker doorknallen en een fijn potje rock laten horen. De enige verassing van de avond is dat tijdens het eerste nummer van de toegift Steve Lomax van de band Tokyo Dragons meespeelt. Daarvoor wordt een wat ouder Danko-nummer 'Living in the city' uit de kast getrokken. Dat Danko moest vragen in welke toonsoort dat ook alweer gespeeld wordt bewees hoe weinig variatie hij in zijn setlist heeft. Als eerste kennismaking is het vast een geweldig concert, voor mensen die hem vaker hebben gezien; tsja ach, hij kan het nog steeds.

Feelgood Festival 2008
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Burn Brigade Big Band
Pirate Paco
Fill Bloom
Hartslag
Pin Up Club
Damagical
Noordhollands Dagblad Koor
Wave Zero
Blended and Bottled
Outerspace Overdose
Kelvinators
Mezcaline
Kul
Bob Wayne and The Outlaw Carnies
Stark
Valse Hoop
Feelgood Festival 2008 fotoverslag

The Black Keys
Verslag voor Live XS.

The Black Keys
Wegens herorganisatie van Live XS nooit gepubliceerd:

The Black Keys mogen dan halverwege hun carrière zijn overgestapt van het obscure blueslabel Fat Possum naar V2. Live gaan ze nog steeds rauw tot op het bot. Gewapend met slechts gitaar, drums en stem druipt de blues ervan af. Het is helemaal van nu en er zit een flinke scheut rock in, maar desalniettemin, blues. Drummer Patrick Carney zit vooraan het podium half naar gitarist Dan Auerbach gericht. Hij slaat met zoveel geweld op zijn vellen, dat je geneigd bent hem te vertellen dat ze al dood zijn. Dan Auerbach speelt riffs, slide, solo's en dat alles tegelijk. Hij heeft achter zich netjes op een rij vier versterkers en/of stacks staan in aflopende grote, allen naar de zijkant van het podium gericht. Vermoedelijk zijn ze ook allevier in gebruik, voor iedere frequentie één of zo. Het gevolg is in ieder geval een mooi vol geluid, waarbij de lage frequenties lekker scheuren en de hoge af en toe verrassend helder klinken. Auerbach's stem doet het er ook goed bij, vol emotie en vrij rauw. Veel show of interactie is er niet, maar ze gaan duidelijk lekker in hun ding op. Auerbach staat er af en toe bij te springen, Carney mept geconcentreerd en strak door. Een bedankje en glimlach voor het publiek kan er wel af. Voor het publiek is dat genoeg, er staan er een paar net zo hard te springen als Auerbach, de rest staat huipwiegend en hoofdschuddend te genieten.

The Bellrays
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Cheap Thrills
The Bellrays
Intro voorpagina:
Lisa Kekaula werd bekend van het nummer Good Luck van Basement Jaxx. Haar eigen band verdient net zoveel aandacht. The Bellrays overtuigden zondag het publiek in het Patronaat. Ondanks dat niet alles naar de wens van mevrouw Kekaula was.

The Bellrays recensie

Column Bob Wayne 3VOOR12/Noord–Holland/AC
Column voor 3voor12/Noord–Holland en het NHD (Alkmaarsche Courant).

Bob Wayne and the Outlaw Carnies
Column Bob Wayne 3VOOR12/Noord–Holland
Column Bob Wayne Noordhollands Dagblad

Hermano
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Troy Torino
Hermano
Intro voorpagina:
Vorige maand stond voormalig Kyuss-lid Brant Bjork in het Patronaat. Deze maand is het de beurt aan John Garcia. Dat leverde een energiek potje stonerrock op.

Hermano recensie

Popronde Alkmaar 2008
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Kroons
Highway 54
Ottoboy, the oneman trashband
De teksten bij de foto's van Miranda Termaat zijn van mij, de rest is door anderen geschreven.

Popronde 2008 recensie

Triggerfinger
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Skip Intro
Triggerfinger
Intro voorpagina:
Verdorie, waar is dat blik met superlatieven gebleven? Want dat moet toch echt opengetrokken worden voor deze recensie van Triggerfinger. VPRO's Jaap Boots zei ooit: “Triggerfinger zou een speelverbod opgelegd moeten krijgen, gewoon om het al die duizenden goedbedoelende rockbands niet al te zwaar te maken.” Hij had gelijk, zo bleek in Heerhugowaard.

Triggerfinger recensie

Brant Bjork & the Bros
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

The Liszt
Brant Bjork & the Bros
Intro voorpagina:
Brant Bjork was één van de oprichters van Kyuss. Deze avond kwam hij laten horen dat hij ook buiten die band lekkere nummers kan schrijven. Een avondje stoner in het Patronaat.

Brant Bjork & the Bros recensie

Roots of Heaven presents
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Ben Weaver
Elliott Brood
American Music Club
Intro voorpagina:
Het Patronaat in Haarlem organiseert onder de naam Roots of Heaven onregelmatig een avond of dag met americanabandjes. Ditmaal op de donderdagavond, met drie wat duisterdere varianten van americana, waarvan er één muzikaal wat vrolijker klinkt.

Roots of Heaven recensie

Column Klokslag 3VOOR12/Noord–Holland/AC
Column voor 3voor12/Noord–Holland en het NHD (Alkmaarsche Courant).
Column Klokslag 3VOOR12/Noord–Holland
lange versie
Column Klokslag Noordhollands Dagblad
korte versie

Bluesrock Festival Tegelen 2008
Verslag voor Festivalinfo.nl.

Bugaboo Tang
The Rhythm Chiefs
Big Blind
Scott McKeon
White Cowbell Oklahoma
Eamonn McCormack
Walter Trout
Bluesrock Festival Tegelen recensie

T.IF.T
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

T.IF.T
T.IF.T fotoverslag

Jon Spencer Blues Explosion
Verslag voor Live XS.

Jon Spencer Blues Explosion
Jon Spencer Blues Explosion recensie

Uit je Bak festival
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Tiger Counter of Drog Orkestar
Black Bandit
Zaphod
Bassa Klanka
MC Meniz en Schaduw
Suicidal Birds
Biarritz Boys
Wisegear
R!
Solid Rocket Boosters
Intro voorpagina:
De Vrienden van de Bakkerij blijven laten zien dat er nog steeds behoefte is aan een jongerencentrum met podium in Castricum. Deze keer met een festivalletje met een zeer gevarieerde line-up: ska, electro, nederhop, rock, puinbluesrock en allerlei crossover-varianten.

Uit je Bak festival recensie

Nashville Pussy, Reverend Horton Heat
Verslag voor Live XS.

Nashville Pussy
Reverend Horton Heat
Nashville Pussy, Reverend Horton Heat

Dijkpop
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Steed
The Bloody Honkies
Peter Pan Speedrock
De alinea's over The Madd, De Jeugd van Tegenwoordig, Voicst, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en Ilse DeLange zijn van collega Kelly. De rest is van mij.

Intro voorpagina:
Dijkpop vierde haar vijfentwintigste editie en had daarvoor een leuke line-up geregeld. Peter Pan Speedrock kwam de fans die ze tijdens eerdere edities hadden opgedaan verblijden. Steed en the Madd zorgden voor een portie britpop. Ilse DeLange kwam haar bijzondere stem laten horen, en dat was nog lang niet alles.

Dijkpop recensie

Parkhof Open Air 2008
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Suicidal Birds
The Disciplines
Them Holy Rollers
Black Sheriff
Accelerators
Parkhof Open Air recensie

Ik heb alleen over het Sonic/Loudroom podium geschreven:

Het Sonic/Loudroom podium was dit jaar binnen in de zaal van Parkhof. De juiste plek voor dit podium, er stonden vooral bands die goed gedijen in een donker hol. De zaal was vrijwel bij alle bands goed vol, ondanks dat daar niet gerookt mocht worden. Lien van Sonic Rendezvous had zichzelf overtroffen met de programmering van dit podium, er stonden alleen maar leuke bands.

Het Sonic/Loudroom podium werd geopend door de stoere Friese vrouwen van Suicidal Birds. Trashbluespunkrock met Jessie op zang en gitaar, Chay op bas en achtergrondzang en een drumcomputer. Jessie had een flinke hoeveelheid galm en echo op haar stem en viel soms beetje weg in de (af en toe bijna te harde) geluidsmix. Hier en daar klonk ze een beetje als de vrouwelijke Jello Biafra (Dead Kennedys). Als je houdt van het genre dan is dit een erg fijn duo.

Wat krijg je als je drie noren (van de band Briskeby) op het podium zet met de amerikaan Ken Stringfellow (The Posies, REM)? Een hele, héle gedegen poprockband genaamd The Disciplines. Ken Stringfellow complimenteerde de Suicidal Birds en bedankte Black Sheriff voor het lenen van hun backline. Hij kreeg de helft van het publiek mee naar buiten toen hij een nummer ging zingen vanaf de vrachtwagen die naast de zaal stond en bleef ook in die positie erg goed en zuiver zingen. Ken kreeg de eerste mensen aan het dansen, en deed daar zelf vrolijk aan mee. Ondertussen bleef de rest van de band zeer solide nummers met af en toe een lekkere twist neerzetten. De vraag rees of deze band ook zoveel indruk zou maken met een minder sympathieke frontman/zanger, maar in ieder geval is het live een absolute aanrader.

Them Holy Rollers spelen southern garagerock uit het hoge noorden(Groningen). Garagerock met flink wat blues, boogiewoogie, een beetje soul en een zanger die af en toe Jon Spencer-achtige trekjes vertoonde. De bonkende piano zorgde ervoor dat een flink deel van het publiek stond te dansen. De temperatuur in de zaal steeg nog een paar graden, en de slepende gitaren zorgden voor een lekker zweterig sfeertje.

Het Duitse Black Sheriff had de avond tevoren ook al gespeeld in café Odeon en zowel band als publiek gaven de indruk dat ze gewoon doorgingen waar ze de vorige avond gestopt waren. Er werd meteen flink geposed, en er ontstond meteen een flinke pit met crowdsurfers. Anderzijds paste dat ook goed bij de strakke en loeiharde old-school heavy metal (zonder ellenlange solo's) van de band.

De laatste band op het Sonic/Loudroom podium waren de jonge honden van de Accelerators uit Rotterdam. Zij spelen het soort lekkere snelle punkrock waar Parkhof ooit in grossierde. De band lekker enthousiast en het publiek, met pit in hun midden, ook. Met een cover van de Ramones werd de dag op dit podium waardig afgesloten.

Column over Parkhof.
Column voor 3voor12/Noord–Holland.
Column

Loudroom – Double Agents
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

The Electric Jets
Double Agents
Double Agents recensie

The Dirtbombs
Verslag voor Live XS.

The Dirtbombs
The Dirtbombs

Rock 'n roll circus
Verslag voor 3voor12/Amsterdam.

Low Point Drains
Green Hornet
Stilettos
Krontjong Devils
Rock 'n roll circus recensie

Poppa Chubby
Verslag voor Live XS.

Poppa Chubby
Alleen in het magazine gedrukt.

Alles is enorm aan deze man, zijn omvang, het volume waarop de band speelt, het niveau van zijn gitaarspel, en de uitgesponnen nummers. Begeleidt door een goede drummer, Rich Monica en een zeer goede bassist, AJ Pappas vuurde Poppa Chubby stompende bluesrock richting de iets meer dan halfvolle zaal. Hij speelde covers van Jimi Hendrix en John Lee Hooker en een paar verzoekjes uit de zaal. Hij gebruikt soms ook hiphop invloeden, maar deze avond was de uitzondering op de bluesrock een reggae-achtig nummer met een lekker zwoel basloopje. Vanwege zijn gewicht red hij het niet om de hele avond te staan en halverwege ging hij erbij zitten. Hoewel het in zijn spel en zang niet merkbaar was, was hij blijkbaar moe, tijdens een drumsolo zat hij stiekem te gapen. Dus in plaats van het gebruikelijke toegift ritueel vroeg hij gewoon: “do you want more?”.

The Whiskey Daredevils
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

The Whiskey Daredevils
The Whiskey Daredevils recensie

Loudroom – Digger & the Pussycats
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Digger & the Pussycats
Intro voorpagina:
Een mini-Loudroom avond. Deze keer in café Odeon. Daar speelden Digger & the Pussycats met minimale middelen en een groot geluid. En wat kunnen die jongens lekker slap ouwehoeren.

Digger & the Pussycats recensie

T–99, 357 Stringband
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

T–99
357 Stringband
T–99, 357 Stringband recensie

De eerste alinea over The Tunes is door iemand anders geschreven.

Loudroom – Black Halos
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Beavershot
Black Halos
Intro voorpagina:
Stevige rock 'n roll en ouderwetse punk tijdens een avondje Loudroom in Parkhof. Oftewel: Beavershot en The Black Halos. Waarvan de laatste met een zanger die niet echt te horen was, maar die wel alle aandacht naar zich toe trok.

Black Halos recensie

Bob Log III
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Allegros
Last Minute
Bob Log III
Bob Log III recensie

Supenik, Truckfighters
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Supenik
Truckfighters
Intro voorpagina:
Stonerfest in Parkhof. Weinig mensen, toch gezellig. Met een echte stonerband en een net even andere band. En een echte old school vj.

Stonerfest recensie

CCC Inc.
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

CCC Inc.
Intro voorpagina:
Op uitdrukkelijk verzoek van de redactie naar een oude–mannen–band. Er dus heen gaan met een “ah, wel ja, we zien wel”–gevoel. En dan dus met een hele brede grijns weer naar buiten komen.

CCC Inc. recensie

Column Klokslag 3VOOR12/Noord–Holland/AC
Column voor 3voor12/Noord–Holland en het NHD (Alkmaarsche Courant).
Column Klokslag 3VOOR12/Noord–Holland
Column Klokslag Noordhollands Dagblad

Taraf de Haïdouks
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Taraf de Haïdouks
Intro voorpagina:
In de aankondiging stond dat Taraf de Haïdouks één van de grootste bands uit de Balkan is. Dat zou zeker kunnen kloppen als je keek naar het aantal personen dat het podium op- en afliep. Dat waren er dertien.

Taraf de Haïdouks recensie

Vince Ray and The Bone Shakers
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Jacks “R” Better
69 Beavershot
Vince Ray and The Bone Shakers
Intro voorpagina:
Een grote hoeveelheid kuiven, tatoeages en zelfs een suikerspin (ok, kleintje) in Parkhof tijdens een avondje rockabilly bandjes. Met op het podium contrabassen en hollow body Gretsch gitaren. Oh, en drumstellen natuurlijk.

Vince Ray and The Bone Shakers recensie

De Diepte interview II
Interview voor 3voor12/Amsterdam.
De Diepte Interview II

Ileum
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

I passed, I failed
Ileum
Intro voorpagina:
De uit Heerhugowaard afkomstige band Ileum presenteerde met gepaste trots hun eerste cd in Atlantis. Uiteraard was de hele familie- en vriendenkring uitgenodigd en was de zaal dus behoorlijk gevuld.

Ileum recensie

The Chris Greys
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

The Chris Greys
Intro voorpagina:
De Chris Greys speelden voor maar vijfentwintig man (m/v) in een smalle pijpenla. Gingen er toch voor, en kregen het gehele publiek ook mee.

The Chris Greys recensie

Loudroom – Two Cow Garage
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Two Cow Garage
Intro voorpagina:
Loudroom, voor je maandelijkse dosis rawk & roll. Zo staat het op hun site te lezen. Deze maand met een niet zo rauwe rock 'n roll band: Two Cow Garage.

Two Cow Garage recensie

Mezcaline
Verslag voor 3voor12/Noord–Holland.

Riptide
Mezcaline
Intro voorpagina:
Zeer regelmatig organiseren de mensen van de voormalige Bakkerij te Castricum concertavonden in jongerencentra in de omgeving. Deze keer was er een psychobilly avond in de Buk Buk te Heiloo. Voor het betere contrabas- en surf-gitaarwerk was dat zaterdag the place to be.

Mezcaline recensie

2011/12 2010 2009 2008 2006/07